Поредната трагедия в Кресненското дефиле, докато чакаме магистрала

Поредната трагедия в Кресненското дефиле, докато чакаме магистрала

Двама души загинаха при поредната тежка катастрофа в Креснеското дефиле. Ранен е румънски шофьор на ТИР и семейство с две малки деца на 2 години и на 3 месеца от Варна.

Кървавият сблъсък станал на около 4 км след влизането в дефилето в посока към Гърция. Сигналът за инцидента бил подаден точно в 15,06 ч. Пристигналите спасителни екипи от пожарната заварили апокалиптична картина – микробус, обърнат по таван на покрива на лек автомобил БМВ и тежък камион, заорал в край пътя. И двете жертви били от микробуса. По чудо от смачканите ламарини на автомобила били извадени варненците с двете им деца.

Четиримата, както и шофьора на румънския камион, са откарани с линейки в Спешно приемно отделение на болницата в Благоевград. Лекари съобщиха, че видимо родителите и малчуганите са в добро състояние, но предстоят още изследвания. Преглед е извършен и на тираджията, който също е без опасност за живота.

Пътят за Гърция през Кресненското дефиле е най-страшният в България, но от години “зелените” блокират строителството на магистрала “Струма”.

По зла ирония на съдбата днешната дата – 29 юни, е обявена за Ден на безопасността на движението по пътищата в България с решение на Министерския съвет от 2019 г.