Потресаваща злоупотреба! Бандит събира дарения за болния от рак Теди

Потресаваща злоупотреба! Бандит събира дарения за болния от рак Теди

За потресаващи злоупотреби сигнализира семейството на 14-годишния футболист, болен от рак – Теодор Велинов. През последния месец криминално проявен мъж е събирал от различни учреждения и магазини средствата от касите за дарения, предназначени за момчето. Заради коварната болест Теди вече загуби едното си краче, но битката с рака продължава, а за това са необходими средства.

„Знаем кой е този човек, той има богато криминално минало, като отделно от това се е представял за бащата на Теодор. Снощи уведомих моя адвокат и още днес е пусната жалба, защото не може някой да се гаври със състоянието на детенцето ни“, обясни майката на момчето – Светлана Велинова.

По нейни думи единствено бабата на 14-годишния кюстендилец има пълномощно и само тя може да събира средствата от касите за дарения.

„Масово парите за детенцето ни се крадяха по този начин от знайни и незнайни хора. Със сигурност сумата е голяма и е в хиляди левове. Потресена съм от това, което се случва. От месец юни аз и съпругът ми сме в Германия и лекуваме детето си. Повярвайте, че борбата за живота на Теди не е никак лесна“, обясни през сълзи на очи Светлана.

Към момента Теди е приключил четвъртия курс от провежданите химиотерапии в Германия.

„Поради ниските кръвни показатели му преливаха тромбоцитна маса и водно-солеви разтвори. Утре отново сме на контролни изследвания и когато покачи показателите ще продължим с химиотерапиите. На фона на всичко това, което преживяване, сега и кражбата на пари ни съсипва“, обясни още майката на момчето

Тази година Теодор Велинов трябваше да е ученик в 7-и клас в Основно училище „Даскал Димитрий“ в Кюстендил. Мечтаеше да продължи образованието си и да стане известен футболист, тъй като от малък е на футболното игрище. Сега единствената му надежда е да пребори рака и да събере достатъчно средства за поставянето на протеза, с която да може да се придвижва и да води нормален начин на живот.

Семейството на Теди няма представа точно колко пари ще бъдат необходими за лечението му, но те със сигурност не са малко. Всеки ден Теди е изправен пред ново изпитание, но надеждата му е да успее да се излекува и да се върне към нормалния си начин на живот.

Ето как можете да помогнете на Теди:

БАНКА ДСК
BG 47 ST SA 93 0000 2075 7923
PAYPAL: me/teodorvelinov