Потресаващо! Децата във Варна са убити, пожарът е прикритие

Потресаващо! Децата във Варна са убити, пожарът е прикритие

Нечувана жестокост! Полицията и прокуратурата във Варна разследват умишлено убийство при пожара във Варна, при който загинаха две деца.

Основната версия е, че двете деца са убити, а пожарът е предизвикан с цел прикриване на убийството. Според предварителните заключения на съдебните медици смъртта на децата е настъпила преди пожара, съобщи БНТ.

Окръжната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство във връзка с пожара в апартамент във варненския квартал „Владислав Варненчик“, който е възникнал миналата нощ на първия етаж в блок 406, вход 7. При потушаването на огъня от 4 противопожарни екипа е установено, че в жилището се намирали двете невръстни деца – едното на 4 години, а другото на 7 месеца, които са починали.

Изясняват се причините и обстоятелствата около възникването на пожара. След потушаване на огъня е извършен първоначален оглед, а днес бе извършен и втори. Текат разпити на свидетели, включително и родителите на загиналите деца. Назначени са съдебно-медицински експертизи за установяване причините за смъртта им, както и пожаро-техническа за констатиране причините за инцидента. Разследването по случая се осъществява от служители на ОД на МВР и се ръководи от прокурор от Окръжната прокуратура във Варна.

Родителите на загиналите при пожар във Варна деца, са в Трето РУП- Варна и с тях се водят разговори.