Почернените родители на убито дете: Загубихме и последната си надежда

„Загубихме и последната си надежда…“. Така родителите на убития Радослав от плевенското село Славяново коментираха срещата си с експерти от Министерски съвет. 14-годишното момче бе убито по време на учебен час в местното училище „Христо Ботев“. В началото на май 2017-та година по време на третия учебен час между Радослав и съученикът му Тономир възниква спор.

Разменят си остри реплики, а след това словесните нападки преминават в сблъсъци. Тогава Тономир става от стола си и му нанася два фатални удара в областта на главата, а той пада на земята. Настава суматоха и учителката скача да помогне на падналото момче, но той вече е в безсъзнание. По-късно става ясно, че няколко минути са били решаващи за живота на Радослав, но за съжаление реакцията на учителите е неадекватна в ситуацията.

Три години по-късно почернените родители не спират да търсят справедливост. След съдебните дела те смятат, че такава няма. А, вместо възмездие убиецът на сина им се разминава с условна присъда, изпитателният срок на която е към края си.

Бисер Димитров и Елка Драгомирова поискаха помощ от премиера Бойко Борисов. Те се срещнаха с експерти от Министерски съвет. „Возим се с убийците в автобуса. Трябва да направи още едно престъпление, че тогава да се задействат властите. Много сме разочаровани. Това правосъдие защитава убийците. Това мога да ви кажа.“

„Никой нищо не може да направи.“, споделят пред Traffic news родителите на Радослав-Бисер и Елка. По думите им „съдебната власт е в кома, защото защитава убийци.“ В момента текат делата срещу училището в Славяново. Според родителите учителката по биология е била длъжна да предотврати инцидента.

„За три секунди можеше да предотврати всичко това, нашата мъка. Можеше да е жив. Всичко се е потулило. Всеки се живее живота, само ние ходим по мъки.“ – коментира бащата на Радослав. Днес Виолета Бенкова продължава да преподава, но в друго училище и в друг град. Убиецът на Радослав също учи друго училище.

Само преди месец в Галиче бе убита по особено жесток начин непълнолетната Андреа. Тогава управляващите внесоха в парламента предложения за поправки в Наказателния кодекс, с които се слага край на гарантираното намаляване на присъди за непълнолетни извършители на тежки престъпления. Такова бе и искането на стотици почернени родители от нашата страна.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share