Починалият в Шумен е жертва на рак, а не на коронавируса

Починалият в Шумен е жертва на рак, а не на коронавируса

Днес в МБАЛ Шумен е починал 65-годишен мъж, който при хоспитализирането си е дал положителна проба за COVID-19. Пациентът е бил настанен на 26 март във вътрешното отделение на шуменската болница, където е диагностициран с пневмония. Веднага е направен PCR тест, който е доказал коронавирусна инфекция, съобщиха от Националния оперативен щаб на пресконференцията си днес.

Назначени са допълнителни изследвания, в това число и образни, на база които при пациента е установен карцином на бял дроб. През последните два дни на мъжа са направени още два PCR теста, които са дали отрицателен резултат. Състоянието на пациента обаче се е влошило и той е издъхнал, казаха от областната болница в Шумен.

Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на близките и семейството на починалия мъж, се казва в официалното съобщение на Министерство на здравеопазването. Не става ясно защо той попада в сводката за починали от COVID 19, след като е бил излекуван от болестта, а е починал от придружаващо заболяване. От болницата в Шумен са категорични, че мъжът се е преборил с коронавируса, но не е успял да стори това с онкологичното заболяване.

Към 18 часа днес 593 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. През днешния ден са доказани още 12 нови случая, като 7 са в София, 3 в Кюстендил и 2 в Смолян. Лабораториите продължават да работят.4