Почина „Кралицата на ъндърграунда“ в Пловдив

Пловдивската бизнесдама Диана Богданова, наричана още „кралицата на ъндърграунда“, почина на 55-годишна възраст. Тъжната новина съобщи в социалните мрежи дъщеря й Миглена, пише сайтът Glas.bg.

В последните години двете се занимаваха с благотворителност и защитаваха различни социални каузи, споделиха близки на бизнесдамата. Богданова е заболяла от тежко онкологично заболяване, което за нещастие се е развило бързо.

Коя е Диана Богданова? От началото на демокрацията Диана Богданова се занимаваше с частен бизнес. Имаше чейндж бюро, заложна къща, златарски магазин в „Тримонциум” и Новотела. Тя бе и жената, заради която Лино Тонан дойде в България и инвестира милиони тук, припомня TrafficNews.bg.

През 90-те за 4 години беше и директор на италианския му холдинг. По това време прави съдружие с няколко човека, единият от които е Ангел Личканов. През 1998 година започва бизнес и в Италия и оттогава живееше между двете страни, като се занимава с внос на автомобили и дрехи. Разведена, има една дъщеря.

Името й беше свързвано с много имена от ъндърграунда в годините на прехода. Беше приятелка на зверски убитите Петър Патерицата, Николай Мартеницата, Стефан Техов.

Погребението ще е във вторник от 14 часа на Централни гробища Пловдив.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share