Почина мотористът, който се заби в къща в Монтанско

Мотористът, който катастрофира в стената на къща в Монтанско в неделя, е починал, пише BulNews. Жертвата на адския удар е 50-годишният Явор Янакиев от Варна.

Припомняме, че инцидентът стана около 19 часа в неделя на главната улица в село Крапчене. Варненецът карал мотоциклет „Хонда“, но според полицията се движел с несъобразена скорост. Рокерът изгубил контрол над управлението и не успял да вземе десен завой. Мощната му машина излетяла от пътното платно, повлякла мантинелата вляво, след което се ударила в стената на частен дом.

След жестокия сблъсък Явор е бил жив, но с множество наранявания. Медиците от монтанската болница констатирали травми в областта на гръдния кош, главата и крайниците. За съжаление се оказало, че те били несъвместими с живота и въпреки усилията на лекарите мотористът починал два дни след инцидента – на 10 септември.

Погребението на Явор Янакиев ще бъде утре, на фаталния петък 13-ти. Поклонението пред тленните му останки ще бъде от 11.30 часа в църквата „Света Петка“ във Варна, а след това близките му ще го изпратят в последния му земен път до гробищния парк на село Тополи, казаха братята му от мотоклуб Stormbringers Brotherhood.

„Елате с моторите. Той беше част от нашия свят и това е най-малкото, което можем да направим в такъв момент“, призовават мотористите.