Почна се: Печалби от лотарията не се изплащат! Но това не пречи на търкащите…

„Нищо не е в състояние да спре хората да купуват лотарийни билети“. Тези думи изрича търговец, който продава талончета на късмета. Само за час, пред един обектите в Кърджали, близо петнайсетина човека си купиха билети, пише 24rodopi.

„Пробвам си късмета. Не играя много често, не съм печелил големи суми, но от време на време пробвам“, изрича родопчанин. Друг внимателно прибира билетчето във вътрешния си джоб. Категоричен е, че няма притеснения за изплащането на печалбите.

Някои търговци обаче вече не предлагат лотарийни билети. Други си продават както досега. Твърдят, че просто се създава истерия, която цели да прикрие нещо друго.

„Няма никакви проблеми. Сутринта беше тук дистрибуторът, който ги доставя. Изплатени са печалбите, заредили сме си наново билети. Никакви проблеми няма и фактури си издаваме. Това е просто някаква истерия, която се разпространява. Според мен е един изкуствено създаден скандал, за да се прикрие един друг, по-голям скандал – за боклука“, анализира търговец.

А билетите не спирали да се купуват. „Хората продължават да търсят билети. Купуват си. Няма такова нещо, че големите печалби се изплащали на части. Имахме печалба от 100 000 лв., на един път се изплати“, споделят продавач.

В крайна сметка надеждата умира последна, както и стремежът към нея, в случая-към лотарийните билети.

В същото време в някои търговски обекти в града от дни са поставени надписи: Печалби от Националната лотария не се изплащат!

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share