Пощадиха го! 20 г. затвор за Викторио Александров, убил Дарина и дъщеря им

Пощадиха го! 20 г. затвор за Викторио Александров, убил Дарина и дъщеря им

Софийски градски съд осъди на 20 г. затвор Викторио Александров за убийството на жена му и едногодишната му дъщеричка. Наказанието е общо за двойното убийство и отвличането на таксиджия.

Съдът призна за виновен Александров, че на 29 октомври 2018 г. около 14 ч. в дома им на ул. „Бели Дунав“ в кв. „Надежда 4“ в София е убил с два куршума приятелката си – 23-годишната Дарина Министерска. Изстрелите са били произведени от неблизка дистанция и са попаднали в лицето на младата жена. За това престъпление съдът даде на Александров 15 г. затвор.

Той бе признат за виновен, че същия ден, около 22,30 ч. е убил и едногодишната им дъщеричка Никол в едноетажна постройка близо до с. Долни Богров. Детето е било разстреляно в главата. За това престъпление съдът осъди Александров на 20 г. затвор.

Той бе признат за виновен и за трето престъпление – че същия ден, около 19,30 ч., на последната спирка на автобус 86 в кв. „Надежда 6“ е принудил шофьор на такси да му даде мобилните си телефони, ударил го в тила с пистолет , опрял дулото на оръжието в шията на шофьора и със заплахи го накарал да го закара в с. Долни Богров. За това пристъпление съдът даде на Александров 1 г. затвор. Той ще излежава общата присъда от 20 г. затвор при първоначален строг режим.

На родителите на убитата жена бяха присъдени обезщетения от по 200 000 лв.

Решението на съда може да бъде обжалвано пред САС в 15-дневен срок.

28-годишният Александров работел като охранител в частна фирма. Той имал издадено разрешение за съхранение, носене и употреба на огнестрелно оръжие и боеприпаси, притежавал пистолет Smith&Wesson. Александров живеел на семейни начала с Дарина Министерска в „Надежда“, имали и дъщеря – Никол, родена на 22 октомври 2017 г. Отношенията между двамата били обтегнати, поради което към октомври 2018 г. те били фактически разделени. В обвинителния акт е записано, че около 14 ч. на 29 октомври 2018 г. Александров отишъл да види детето си. Между него и Дарина възникнал конфликт. Той ударил жената с юмрук в главата и тялото, след което извадил оръжие, насочил го към нея и произвел 2 изстрела. Куршумите попаднали в брадичката и шията й и тя паднала. Александров взел детето и напуснал апартамента. Отишъл с детето до Северния парк, където изхвърлил мобилния си телефон. След това се придвижил към кв. „Илиянци“, където обядвал в заведение за обществено хранене. После спрял на автостоп кола заедно с детето си отишъл в жк „Хаджи Димитър“.

Няколко часа по-късно мъжът поръчал такси за „Надежда“, където принудил шофьора да му предаде мобилните си телефони. Накарал го да потегли първоначално в посока към автомагистрала „Люлин“, а след това и към с. Долни Богров. За целта той употребил сила, като нанесъл на водача удар с пистолет в тила. Заплашил го с думите: „Ако изпъляваш това, което ти казвам, ще живееш“. През цялото време държал дулото на оръжието опряно в шията на мъжа.

При пристигане в селото, Александров заедно с детето се подслонил в тухлена постройка близо до пътя.

Междувременно родителина на Дарина посетили жилището й и с помощта на ключар влезли вътре, където открили безжизненото тяло на жената. По техен сигнал започнало издирване на Викторио и Никол и полицията установила къде се намират.

При пристигането на полицейския екип мъжът и детето спели. Той се събудил, а малко по-късно произвел изстрел срещу дъщеря си. Насочил оръжието и срещу себе си, опирайки пистолета до главатга си. Заслепен от прожекторите на полицаите, Викторио натиснал спусъка и произвел изстрел, но, отдръпвайки се инстиктивно, не успял да се простреля.

При пледоариите прокурорът по делото поиска да му бъде наложено най-тежкото наказание за убийство – доживотен затвор без право на замяна. СГС призна Александров за виновен по всички обвинения.

Прокуратурата ще продължи да настоява за най-тежкото наказание и ще внесе протест срещу присъдата в Софийския апелативен съд, съобщиха от държавното обвинение.