Пощенска банка е била на прицел днес от обирджиите

Появиха се снимки от поредния банков обир в София. По-рано днес стана ясно, че отново маскиран мъж е обрал банков клон, който се намира на столичния булевард „Цар Борис III“. Нападателят е успял да вземе близо 11 000 лева от клон на Пощенска банка, след като е заплашил с оръжие банковите служители. От МВР уточниха, че полицията издирва маскирания мъж, няма пострадали при грабежа.

Междувременно на вратата на банката се появи съобщения, което гласи: „Поради технически причини днес 12.02.2020 г. клонът няма да работи, заповядайте утре“. Съобщението приканва клиентите на банката да посетят близките клонове, които се намират в „Овча купел“ и „Красно село“.

След поредния банков обир вътрешният министър Младен Маринов е събрал професионалното ръководство на МВР на спешна среща. Обсъдени са конкретни мерки в две направления – мащабна проверка на физическата и техническа охрана на банковите клонове в страната, както и мероприятия за засилване на тяхната сигурност. Набелязани са и мерки за превенция на евентуални бъдещи посегателства.

В понеделник клон на банка ДСК на бул. „Мадрид“ в центъра на София също беше ограбен.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share