По време на паниката в Пловдив: Крийте се, стрелят!

„Видяхме двама пациенти, които пазаруваха в аптеката, както пазаруваха, нахлуха в обекта и казаха: Тук вън се стреля, крийте се!”. Това разказа фармацевтът Стела Начева, която работи в аптеката до частната болница „Тримонциум” в Пловдив, съобщава „Трафик“.

До тук се стигна, след като мъж влезе в лечебното заведение и произведе няколко изстрела. Наложи се евакуация на пациенти, има и ранена жена. „Той е носил в себе си два пистолета – един газов и един пневматичен, както и нож, с който е успял да наръга жената в задната част на бедрото.”, обясни зам.-районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев.

58-годишният Бисер е нахлул в лечебното заведение по обед. Той се отправил към регистратурата, зад която била неговата съпруга, с която са разделени от месец. Той извадил нож и я наръгал в крака. На място се отзовали полицаи, като мъжът извадил газов пистолет и стрелял срещу тях. За да го неутрализират, униформените го ударили с палка по главата. Ранената жена беше откарана в друга болница без опасност за живота. Малко по-късно с втора линейка беше изведен и нападателят.

„Извършителят е имал в миналото криминални прояви през 2000 година – за закана за убийство и за хулиганство”, заяви директорът на МВР-Пловдив старши комисар Йордан Рогачев. „Заради светкавичната реакция на полицията не се е стигнало до по-голям инцидент” , поясниха от прокуратурата.

Срещу стрелеца ще бъдат повдигнати обвинения за закана за убийство и за нанасяне на телесна повреда. Предвиденото от закона наказание за отправената закана е до 6 години лишаване от свобода. Тепърва ще се установява механизма на самото деяние, колко изстрела са произведени и какви телесни повреди са нанесени на потърпевшата.

Заплахите с убийство към орган на реда също представляват престъпление, уточни Илиев. През целия ден лечебното заведение остана затворено за пациенти, а полицаите провеждат разпити и продължават разследването на случая. Това не е първа подобна проява на 54-годишния Бисер Х. През 2000-ата година той е станал клиент на Темида, отново по обвинение за хулиганство и закана за убийство. Впоследствие е реабилитиран.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share