По червен килим: Златко Баретата цъфна на погребението на Ангел Христов

По червен килим: Златко Баретата цъфна на погребението на Ангел Христов

Златомир Иванов-Златко Баретата, бившият гард на братя Галеви Васил Капланов-Каплата и приятелката на Пламен Галев бяха сред опечалените, изпълнили дупнишкия храм „Свети Георги Победоносец“, за да изпратят в последния му път 54-годишния Ангел Христов-Геле, който почина на 3 юни в имението си в село Ресилово.

Опелото на Христов, станал известен като единия от братя Галеви и издирван от 10 години от Интерпол, започна в 13.30 часа, а самото погребение е насрочено за 15.30 ч., но ще е в тесен семеен кръг.

Да се простят с Геле дойдоха още бившият кмет на Дупница Атанас Янев, на когото двамата Братя Галеви бяха официални съветници и сегашният зам.-председател на Общинския съвет Йонко Гергов, който бе и адвокат на Христов по делото с КПКОНПИ.

Още вчера, роднините на починалия поискаха от община Дупница да запазят паркинга при храма, за да се обезпечи потока от хора и автомобили, които се очаква да пристигнат.

Над 15 венеца с цветя и траурни ленти бяха подредени пред църквата, а малко преди да започне опелото на стълбите й бе опънат червен килим.

Съпругата на Ангел Христов – Радмила, бе придружена от двете им деца – Виктор и Елен. Тримата преминаха през пространството до църквата хванати за ръце.

Техният венец е с надпис „Последно сбогом от децата“ и е с бели цветя. Има „от роднините“, „от съпругата“, „от семейството“. На останалите венци са изписани „брат мой“, „приятелю“.

Семейството е решило ковчегът да бъде затворен.

От сутринта в района на „Св. Георги“ имаше засилено присъствие на полиция.