Правосъдие БГ: Изнасили брутално жената на приятел в Мездра, получи условна

Правосъдие БГ: Изнасили брутално жената на приятел в Мездра, получи условна

Две години и десет месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок е наказанието, наложено на 45-годишния К.А., обвинен от районната прокуратура в Мездра за изнасилване на безпомощна жена, съобщава „Булнюз“.

От прокуратурата поясняват, че подсъдимият се познавал с М.М., с когото поддържал приятелски отношения и често гостувал в дома на семейството му. В него той живеел на съпружески начала с Х.Ц. и трите им деца, като заедно те обитавали лятна кухня в двора на имота.

Около 1 часа през нощта на 3 юни 2012 г., подсъдимият, в нетрезво състояние, решил да посети приятеля си. Той наближил къщата му и почукал. Жената на стопанина се събудила и излязла навън да провери какво се случва. В този момент К.А. я сграбчил и задърпал към изхода на двора. Жената се опитвала да се съпротивлява, но не успявала.

Нападателят й нанесъл удар, в резултат на който тя паднала, след което я завлякъл на по-далечно разстояние от къщата. През цялото време нападателят заплашвал Ц. да не вика. Чрез употреба на сила В. осъществил полов акт с нея. На тръгване отново отправил заплахи към нея да не казва на никой за случилото се, защото „ще я бие и ще отрича“.

Пострадалата се върнала в дома си и споделила на мъжа си за изнасилването. Те подали сигнал в районното управление на МВР в Роман. След като подсъдимият разбрал, че полицията работи по случая се укрил. Впоследствие бил привлечен в качеството на обвиняем за извършеното от него престъпно деяние.