Пратиха на пробация кибритлия, заплашвал полицаи с убийство

Пратиха на пробация кибритлия, заплашвал полицаи с убийство

С периодични срещи с пробационен служител през следващите две години се размина жител на Казанлък, който застана пред Темида по обвинение, че е заплашвал със смърт двама униформени служители на реда.

Инцидентът с 35-годишният Кирил Ш. е станал на 28 септември м.г. недалеко от център на града на розите, когато е бил направен опит той да бъде задържан заради притежание на дрога-малко количество марихуана на стойност едва 1,38 лв по цени на съдебната система.

При вида на полицаите мъжът извадил нож и започнал да го размахва пред лицата им, крещейки че си нямат представа какво може да им се случи само ако го докоснат. В миг на необуздана агресия познатият на мвр и от други случаи казанлъчанин изрекъл множество заплахи за физическата им цялост и дори забил острието в задния капак на патрулната кола.

За всяко от едно от трите престъпния деяния съдът е наложил различни наказания, които са кумулирани в едно: пробация за срок от 2 години и глоба в размер на 400 лв. Размерът е в резултат на одобрено споразумение.

С условна присъда пак в резултат на одобрено от съда в Казанлък споразумение се размина и жител на Мъглиж, който миналата година е бил спипан да отглежда марихуана в дома си, като откритото количество от 1 ,3 кг е оценено на 8 064 лв. Изтърпяването на присъдата от 22 месеца затвор е отложено за 3 години.