Пращат в София за експертиза дрогата, намерена в дома на Камбаната

Пращат в София за експертиза дрогата, намерена в дома на Камбаната

Наркотиците, които бяха открити от ченгета в дома на култовия кримигерой Деян Тончев-Камбаната в ж.к.“Меден рудник“ са изпратени в София за съдебно-химична експертиза. Целта е да бъде изследван химичният състав на друсания чай, с който е закопчан Камбаната по време на спецакцията на Четвърто РУ в Бургас, пише Флагман.бг.

От 2018 година друсаният чай или т.нар. дизайнерска дрога също влезе в полето на забранени субстанции съгласно Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите (ЗКНВП). Дизайнерската дрога все повече започна да се промъква в ежедневието на тийнейджърите и разпространението е доста лесно. На пазара чаят е дрогата, с която младежите най-бързо се снабдяват, без да осъзнават наличието на психоактивното вещество от вида на синтетичните канабиноиди, които имат силно наркотично действие и могат да бъдат фатални за организма им. Именно затова употребата, производството и разпространението на въпросната друсана трева се забранява.

Каквото и да докаже експертизата, Камбаната има толкова дебело криминално досие, че по всяка вероятност и този път ще отнесе солена присъда. Припомняме, че в дома на 36-годишния мъж в блок 116 на бургаския жк. „Меден рудник” бяха намерени общо 10 грама чай и 3 гр пико.

Другият престъпник, който бе арестуван по време на акцията е 30-годишният Росен Вълчев. Паралелно в неговия апартамент в блок 71 на комплекса нахлуха качулки, които се натъкнаха на палитра от наркотици – 6 грама пико, 1 гр екстази и червено прахообразно вещество с неясен състав.

По информация на Флагман.бг униформените са намерили още червен фосфор, прекурсори и още вещества, необходими за производството на дрога. По неофициална информация Росен бил силно зависим и в домашни условия често си приготвял дози за лична употреба.

Вълчев също ще бъде подложен на експертиза, която да докаже дали е пристрастен, тъй като към момента няма данни откритата дрога да се е използвала за разпространение, разкриха източници, запознати със случая.