Пращат на съд жена, обрала апартамент за 30 минути

Пращат на съд жена, обрала апартамент за 30 минути

Пращат да съд жена с инициали Г.Д. са извършен от нея обир на столичен апартамент. Крадлата разбила вратата на жилището и задигнала от него пари, бижута и други вещи на обща стойност 3950 лв.

Пострадалите К. Д. и С. Д., живеели в апартамент на пл. „Славейков“ в гр. София. През летните месеци те обитавали вила, намираща се извън града. На 26 август 2019 г. те излезли от апартамента като заключили входната врата, след което отишли във вилата си.

На 2 септември същата година за времето от 12.20 ч. до 12.52 ч. обвиняемата се разхождала в района на пл. „Славейков“, когато взела решение да влезе в апартамента на К. Д. и С. Д. Чрез разбиване на заключващия механизъм на входна врата на жилището, обвиняемата влязла в апартамента.

Пострадалите съхранявали паричната сума от 2000 лева поставени в плик в холното помещение, а в чекмедже в спалнята съхранявали бижута – колие от бяло злато в комплект с обеци, медальон от жълто злато и други бижута, както и златна монета от жълто злато 24к. Г. Д. взела паричната сума, бижута, мобилен телефон, както и други вещи, след което напуснала жилището.

Пострадалата жена получила обаждане от съсед още същата вечер. Той ѝ съобщил, че входната врата на апартамента им е леко отворена. Около 20,00 ч. съпругът ѝ отишъл до жилището като установил, че вратата е открехната, вещите били разхвърляни, а вратите на мебелите били отворени. Мъжът веднага позвънил на 112.

След издирване от полицията Г. Д. била задържана. В хода на образуваното досъдебно производство, спрямо нея била взета мярка за неотклонение „подписка“.

Предстои делото да продължи в Софийски районен съд.