Пребитият дядо Христо от Трилистник: Налагаха ме и повтаряха „къде са парите“

„Парите, парите. Това викаха, а аз им казах, че са при Милчо“, това каза пребитият в село Трилистник Христо Васков пред главния прокорор Иван Гешев.

Днес Иван Гешев посети пловдивското село след бруталния побой, придружен с обир върху 86-годишния Христо. Двама мъже разбили вратата на къщата му и влезли при него. Нанесли му побой и му взели портфейла, в който имало 100 лева.

Вчера полицаите са разкрили и задържали извършителите – 32 годишния Павел Асенов и 16-годишния Ангел Красимиров. Двамата са от ромската махала на селото, пише Traffic news.

В разговор с кмета на село Трилистник Мирчо Петров главният прокурор посочи, че противодействието на битовата престъпност продължава и в условията на извънредно положение. „Това, че имаме извънредно положение и МВР са ангажирани с много други дейности, не означава, че трябва да се спре да се работи.

Когато има престъпления, ще трябва да има реакция. Оправданието, че нямаш работа, не може да е оправдание да грабиш възрастните хора“, посочи Иван Гешев и добави, че правоохранителните и правораздавателните органи взимат мерки по отношение на очаквания ръст на битовата престъпност във връзка с влошаващото се икономическо положение.