Пребиха жестоко пловдивския зевзек Стефчо Автографа? Полицията: Няма такова нещо!

Пребиха жестоко пловдивския зевзек Стефчо Автографа? Полицията: Няма такова нещо!

През последната нощ двама души са нападнали Стефчо Автографа и са го пребили жестоко, съобщава „Марица“ от свои източници.

Около 22.00 часа снощи Стефчо и негов добър приятел се движили по бул. „Шести септември“. Точно пред читалище „Алеко Константинов“ двама души нападнали пловдивския зевзек, повалили го на земята и започнали да го ритат зверски като му викали „Дай парите“. Нападателите побягнали, когато установили, че Стефчо не се движи сам и че съвсем наблизо е неговия приятел, в случая и свидетел на станалото.

Двамата сподвижници чули как нападателите се наговарят да им устроят засада по-късно и затова променили маршрута си на прибиране.

Това не е първи побой за Стефчо Автографа и приятеля му. Преди около година и половина те бяха нападнати поотделно и пребити жестоко. По непотвърдена информация, нападателите били същите – единият много висок, а другият нисък, младежи, употребяващи наркотици. Тогава нападателите бяха заловени, благодарение на видеонаблюдение.

Братът на приятеля на Стефчо – Христо Атанасов, призовава за помощ имащите достъп до камерите в района на снощното нападение, за да бъдат разпознати и да си понесат наказанието.

Пловдивската полиция се самосезира и извърши проверка във връзка с изнесена информация в медиите за посегателство над Стефан Иванов, по-известен като Стефчо Автографа.

В сградата на Четвърто РУ са снети обяснения на Тошко Атанасов и Стефан Иванов, които категорично са заявили, че не са ставали обект на нападение тази нощ. Лицата са отивали на концерт към Античен театър, но по пътя си в близост до читалище “Алеко Константинов“ били пресрещнати от две деца, които просели пари. На шега, Стефан ги заплашил с полиция, а приятелят му по- късно споделил това със своя брат-Христо Атанасов, който сигнализирал в социалните мрежа за извършено „нападение“.

Двамата мъже са в добро здравословно състояние. Действията на полицията са съгласувани с дежурен прокурор при Районната прокуратура.