Пребиха мъж под карантина, задигнали колелото на сина му

Пребиха мъж под карантина, задигнали колелото на сина му

Мъж под карантина, наруши „домашният си арест” и бе пребих от съсед след спор за велоситед. 36-годишният мъж е подал сигнал на тел. 112, че е пострадал при сбиване пред къща в Хасково. Полицейските служители на място установили, че на 26 март 2020 г. той се завърнал от Англия, като бил поставен под карантина до 9 април, на посочен от него адрес.

Въпреки това той напуснал дома си, след като разбрал, че между малолетния му син и друг негов приятел възникнал спор относно велосипед. 36-годишният мъж отишъл да иска обяснение от бащата на детето, което взело велосипеда на сина му, който пък го ударил по лицето, след като се скарали и му причинил леко нараняване. Полицейските служители предупредили 36-годишния мъж да спазва карантината и го върнали в дома му. По случая с побоя се извършва проверка.

Делото за неспазването на карантината е взето под специален надзор от Апелативна прокуратура – Пловдив, съгласно заповед на главния прокурор.

След влезли в сила законодателни промени, наказанието за нарушаване на наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразителна болест по хората, по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, е до пет години „лишаване от свобода“ и глоба в размер от десет до петдесет хиляди лева.