Пребиха с метални пръти разследващ журналист в центъра на София

Известният разследващ журналист и главен редактор на в. „168 часа“ Слави Ангелов е бил пребит пред дома си на бул. „Дондуков“ в София тази вечер, съобщиха негови колеги. Нападателите са били двама, но е имало и трети човек, който е записвал побоя.

Апашите са удряли популярния журналист по лицето. Били са го жестоко с метални пръти. Слави Ангелов е загубил съзнание. Той най-вероятно не е познавал нападателите си. Сега е в болница, като състоянието му е стабилно. Няма опасност за живота му.

Побоят не е бил с цел грабеж, защото нищо не му е отнето, включително и лаптопът, категорични са разследващи полицаи. МВР е започнало разследване и издирвателни мероприятия. На мястото е шефът на СДВР Георги Хаджиев.

Полицията разследва версия побоят да е заради материали на Слави Ангелов в „168 часа“. Проверяват се негови текстове от последните месеци. За последно журналистът е работил по разследване срещу хазартните империи и войни в сектора.

„Паркирах колата и тръгнах към къщи. Пред мен вървеше един съсед. Щом той влезе във входа, видях човек с маска. Отначало не обърнах внимание, защото сега много хора ходят с маски, но тази беше с маска с череп и кости“, разказа Слави пред в. „24 часа“. Когато се свестил след побоя, на място имало полиция. Дошла линейка и го откарали в болница.

Слави Ангелов е сред най-популярните разследващи журналисти в България. Кариерата си започва през 1994 г. в неизлизащия днес в. „Континент“. През 1997 г. става част от екипа на в. „24 часа“, където се занимава с разследвания. Пише основно по криминални теми. От 2011 г. е главен редактор на в. „168 часа“, като същевременно е и главен редактор на възобновеното миналата година научно-популярно списание „Космос“. Автор е на книгата за подземния свят у нас „9 милиметра“. Женен е за журналистката и тв продуцент Татяна Тасева.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share