Преместиха убиеца на малката Криси от Сотиря в болница

Преместиха убиеца на малката Криси от Сотиря в болница

Рано тази сутрин обвиненият за убийството на 7-годишната Кристин от село Сотиря Мартин Трифонов е преместен от сливенската болница в лечебното заведение на Софийския затвор.

Това е станало при засилени мерки за сигурност. Директорът на болницата в Сливен д-р Васислав Петров каза за БТВ, че арестантът е в стабилно здравословно състояние.

След две операции заради огнестрелните рани при задържането му, се е наложила нова манипулация на десния крак. Това е причината Мартин Трифонов да остане за известно време в болницата към затвора.

21-годишният мъж е обвинен в блудство, изнасилване и убийство по особено жесток начин на малкото момиченце.

В досъдебната фаза на разследването, Мартин направи пълни самопризнания пред служебния си защитник. Това беше повод близките на детето да започнат подписка за промяна в закона, според който самопризнания при тежко престъпления намаляват присъдата.

loading...

Днес, 20 дни след убийството, кметът на Сливен Стефан Радев призова депутатите да подкрепят искането за такава промяна.

Само преди няколко дни в Сотиря беше направен и друг опит за сексуално посегателство над малко момиче. Двама мъже бяха задържани, а полицията разследва блудство. Хората от селото призоваха властта за денонощно полицейско присъствие в населеното място.

loading...
loading...