Преследване между шофьори в Пловдив: Отвори стъклото, бе, чумо!

Преследване между шофьори в Пловдив: Отвори стъклото, бе, чумо!

Шофьор от Пловдив преследва половин час дама зад волана след засичане на пътя. Няколко пъти я обидил и опитал да я принуди да спре с различни опасни маневри.

Грозните сцени се разиграли вчера по обяд по ул. „Найчо Цанов“, като преследването започнало от кръстовището на Сточна гара до пресечката с бул. „Менделеев“, предаде „Марица“. Причината – неволно засичане от шофьорката. Това разгневило мъжа, който бил седнал зад волана на „Фолксваген“. Ядосан, той тръгнал след нея с колата.

На няколко пъти я изпреварвал и препречвал пътя ѝ, за да я накара да спре и да се саморазправя. Свалил стъклото на возилото си и крещял „Отвори стъклото, бе, чумо!“. Пловдивчанката се стъписала и не знаела как да реагира. Опитала да се измъкне, но неуспешно. Агресивният шофьор продължил опасната игра. Жената спряла след поредното препречване. Джигитът продължавал с обидите, а тя набрала тел. 112. Това го принудило да се оттегли с мръсна газ. На грозните сцени обаче станали свидетели мнозина.

След подадения сигнал полицията започнала да издирва вбесения шофьор. Няколко часа по-късно той вече бил в районното за разпит, а след това изправен пред съда. Там се разкаял за постъпката си, а магистратите му определили наказание – глоба в размер на 150 лв. по Указа за борба с дребното хулиганство.