Прецакаха Митьо Очите – остава в ареста за Коледа

Несебърският мафиот Димитър Желязков – Митьо Очите за пореден път бе прецакан от Специализирания съд. Магистратите попариха надеждите на Морския Ал Капоне да бъде пуснат от ареста и да се прибере у дома за коледните и новогодишните празници.

На последното съдебно заседание за 2019 г. съдиите решиха, че Димитър Желязков трябва да остане под стража в болницата към софийския затвор, макар той вече да е изкарал 1 година и 4 месеца като задържан, без делото срещу него да е стартирало. До последно Митьо Очите и неговия адвокат Илиян Василев се надяваха, че съдиите все пак ще пуснат под домашен арест Морския Ал Капоне заради първоначално сбъркан обвинителен акт, несъгласуван с Турция.

Съдиите обаче разпоредиха делото да започне, пък макар и с частични обвинения, на 20 януари 2020 г. Тогава ще бъдат разпитани и първите свидетели, някои от които са защитени. Заради опасения, че Митьо Очите може да повлияе на пропелите срещу него и бандата му, ако е на свобода, крими босът от Несебър бе оставен в ареста. Така той ще посрещне Коледа и Нова година в затвора, пък макар и в лечебното крило.

Митьо Очите и още 12 от главорезите му са обвинени в рекет, палежи, принуда и търговия с дрога. Акцията срещу групата му се проведе през лятото на 2018 г., но Желязков избяга, за да бъде арестуван дни по-късно в Истанбул. В Турция Очите изкара няколко месеца в затвора за чужденци „Малтепе”, преди да бъде предаден на България през февруари 2019-а.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share