Прецедент: Затвор за бизнес дама заради фалшива… къща за гости

Прецедент: Затвор за бизнес дама заради фалшива… къща за гости

Бизнес дама беше осъдена от окръжния съд в Монтана да лежи 10 месеца в затвора за това, че е взела 348 000 лева от европейски фондове, за да построи къща за гости, а накрая се оказало, че такава къща съществува само на книга. Това съобщиха от пресслужбата на магистратурата, цитирани от Труд.

Обвиняемата Дениса И. С. като собственик на еднолична фирма „Б . Д. И“. представила в Държавен фонд „Земеделие“ сметка за изграден в Берковица обект „Къща за гости Е.“, разрешително за въвеждане в експлоатация на обекта, протокол между строителя и инвеститора за извършени строителни работи, удостоверение за категоризация на обект, декларация, че цялата инвестиция е завършена в одобрения срок, без реално да има изграден обект и дори без да съществуват такива документи.

При проверка експертите на ДФ“ Земеделие“ установили, че представените документи са неверни и по случая било образувано досъдебно производство.

Пред съда Дениса, която е с висше образование и неосъждана, се призна за виновна, че представила неверни сведения, за да получи средства в размер на 348 000 лева от Еврофондовете по мярката „Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия “ и заяви, че доброволно подписва споразумение за наказание 10 месеца „Лишаване от свобода“ с 3 години изпитателен срок.