Прибраха в ареста трима надрусани зад волана

Прибраха в ареста трима надрусани зад волана

Служителите на пловдивската дирекция на полицията продължава активно да залавя притежатели на наркотици и водачи, седнали зад волана надрусани. През последното денонощие униформените се натъкнали на 7 нарушители.

При проверка на улица „Авксентий Велешки“ в Пловдив, автопатрул установил водач на „Опел“, шофирал под въздействие на наркотични вещества. Тестът с техническо средство на 21-годишния пловдивчанин реагирал на амфетамин. Мъжът е задържан в ареста, а по случая е образувано бързо производство за престъпление.

Бързо производство е започнато и срещу асеновградчанин. 29-годишен мъж е задържан в хода на проверка извършена от служители на полицията в Асеновград. Водачът на лек автомобил „Ауди“ управлявал превозното средство под въздействие на наркотични вещества. Работата по случая продължава разследващ полицай.

32-годишен мъж от село Анево също е бил задържан, след като е установено, че шофира под въздействие на наркотични вещества на територията на Карлово. На главен път служителите на районното управление спрели за проверка водач на лек автомобил „Мини купър“. Тестът с техническо средство реагирал положително на канабис. Срещу извършителя на престъплението е започнато бързо производство.

В района на Небет тепе в Пловдив полицаите проверили 23-годишен младеж. В него открили амфетамин с тегло 1,52 гр. При проверка на адрес на улица „Болгар“ е установено помещение, в което са открити три саксии с канабис, обитавано от 29-годишен мъж. Иззет е и плик с тъмнокафяви семена от същото растение с тегло 0,51 гр. По случаите са започнати бързи производства.

За притежание на наркотици в ареста са задържани още двама мъже. При личен обиск служителите на „Криминална полиция“ иззели наркотик от 19-годишен криминално проявен от „Столипиново“. Натъкнали се на 3 найлонови плика със суха зелена листна маса. От извършената експертна справка е видно, че откритото вещество е марихуана.

На улица „Босилек“ в квартала пък са установени двама мъже в момент на притежание на наркотик от рода на синтетичните канабиноиди. Мъжете са на възраст 38 години, като единият от тях е криминално проявен и осъждан по линията. При личен обиск от него са иззети найлонови пакетчета с психотропното вещество „бутинака“. Под прокурорско наблюдение е започнато досъдебно производство.