Провал на интервю за работа довел до барикадата в Овча купел

Мъжът, който бе изведен от дома си след 20-часова барикада, и преди е създавал проблеми на органите на реда. След подаване на сигнал в полицията от собственик на охранителна фирма, че мъж в камуфлажна униформа и оръжие го е заплашвал, патрул от Шесто РУ отива на адреса на лицето, но при опита им да установят контакт с него, той е открил огън с оръжие в апартамента си.

Според информацията от собственика на охранителната фирма, въпросният мъж е било на интервю за работа при него преди два месеца, но не е било одобрено. След това е започнало да изпраща до въпросния бизнесмен съобщения със заплахи за убийство, предава БТВ.

Вечерта, когато е започнала обсадата, ръководството на СДВР е преценило, че е удачно на място да бъдат извикани психолози, които да преговарят с барикадиралия се, а поради напредването на времето е решено разговорите да продължат на другия ден. Полицията е имала информация, че в жилището освен барикадиралият се няма други хора, заяви комисар Хаджиев. Полицаите са били много внимателни, за да предотвратят влошаване на ситуацията и да не предизвикат мъжа да се самонарани.

Вчера около 12:00 ч. е бил загубен контакт с лицето, ето защо е било решено да се предприемат действия по изваждането му от апартамента с помощта на специализирания отряд „Кобра”. Операцията е протекла нормално и това не е първият случай на такива действия, каза заместник-директорът на СДВР Антон Златанов.

Екип на Спешна помощ е прегледал мъжа след изважднато от жилището му. Той е в добро състояние, не се налага да бъде хоспитализиран. Той ще бъде задържан за 24 часа, а утре му стане ясно дали е способен да носи наказателна отговорност. Ако е вменяем, ще му бъде повдигнато обвинение за закана за убийство, заяви комисар Хаджиев. При извеждането на мъжа от жилището му е открит газов пистолет „Екол”, но той е заявил, че е имал и друг пистолет, който е хвърлил през терасата си.

В момента полицията претърсва междублоковото пространство под балкона на мъжа, за този пистолет. „Трябва да проверим казаното от него, за да не го намери утре някое дете и да стане по-лошо”, каза заместник-диртекторът на СДВР Антон Златанов. Откритият газов пистолет не е докладван в СДВР в съответствие с уведомителния режим за този вид оръжие. Това не е първият инцидент с мъжа. През 2015 г. той е „имал подобна проява“ и е влязъл в „словесен конфликт с гражданка“ на територията на 7-мо РУ, но това полицаите там са предотвратили усложняване на ситуацията, разкри комисар Хаджиев. Има данни, че лицето е с психически проблеми, както и за зависимост от наркотици и алкохол, но комисар Хаджиев отказа да ги коментира, макар да заяви, че има информация за неговите заболявания.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share