Проговори таксиметровият шофьор, заплашен от пияна бургаска батка на Коледа

Проговори таксиметровият шофьор, заплашен от пияна бургаска батка на Коледа

Бургаският таксиметров шофьор, който навръх Коледа заряза пияни клиенти по средата на пътя в бургаския жк. „Меден рудник“ проговори за съдбовната вечер и разказа как се е стигнало до въпросния случай.

Той се казва Радослав Танев и е отскоро в професията, но това, което, по думите му, е изпитал, когато клиентите са се качили в колата му, е неописуемо и по време на най-светлия християнски празник. Това е една история за заплахи за убийство, за заплахи за побой, за конфликт, за, де факто, опит за кражба на автомобил и много психологически стрес, пише „Флагман“. Ето и неговата история:

Аз съм таксиметров шофьор в Бургас. На 24 и 25 декември реших да се посветя на работа, тъй като има липса на таксита, защото Коледа е семеен празник и много хора искат да стигнат до семействата си, да прекарат една хубава коледна вечер и да се върнат обратно по домовете си. Но при мен коледната вечер завърши със заплахи за живота ми със закани и опит да бъда пребит. На 26 декември в 3:23 ч. получавам поръчка в жк „Меден Рудник“ от таксиметровата компания, в която работя.

Десетина минути след това от блока излизат двойка – мъж и жена. Мъжът беше във видимо нетрезво състояние, като жената му помагаше да стигне до колата. Той седна до мен, а тя на задната седалка. Казаха ми, че ще пътуват към центъра и аз им обясних, че съм нов в тази професия и не познавам добре комплекса.

Помолих ги ако може, да ме насочат как да изляза от блоковете и да се включа на главен път. Жената каза, че и тя не познава комплекса и не може да помогне, а мъжът запази няколко секунди тишина. Малко след това започна да се кара на нея – защо тя казвала къде ще ходи и заключи, че „ще ход(и)я където си иска(м)“. При потеглянето те продължиха с кавгите. След около половин минута той реши, че иска да ми плати 20 лв. и аз му обясних, че в момента карам и не мога да приема плащане, защото си гледам пътя и плащането става, когато пристигна на адреса. От там той извади портфейла си и видя че няма пари.

Попита жена си ти ли ми взе парите и тя каза да. След което се стигна до нов спор между тях защо му била взела парите. Тя извади банкнота от 50 лева и му ги подаде. След което той ми ги хвърли в скута и ми каза: „Хващай си 25 лева да нямаш проблеми!“. Аз отново му отвърнах, че в момента карам и не може да бъде извършено плащането и че сметката им ще е значително по-малка. Тогава той започна да става агресивен и към мен: „Ти знаеш ли кой съм аз, знаеш ли какво ще ти се случи? Ще те пребия, мишок, плъх!“.

В този момент жена му го успокояваше, но той ставаше все по-агресивен и ми каза да отбия и да спра автомобила. При моя ниска скорост той ми хвана волана и ми дръпна ръчната спирачка. Започна да ме блъска с ръце и крака извън автомобила и продължаваше със заплахите. В следващия момент аз се озовах извън автомобила, с отворена предна лява врата, а той беше седнал на моето място.

Реших, че може да се опита да избяга и загасих автомобила, дръпнах ключовете и ги сложих в джоба. Той слезе и аз му подадох неговата банкнота от 50 лв., казах му да си тръгват, но тя падна на земята. Той започна да крещи с по-голяма сила и аз се отдалечих от автомобила. Съблече си горната дреха и продължи със заплахите за живота ми, крещеше, че ще ме убива, ще ме пребива и тем подобни. Избягах от мястото и се обадих на тел. 112. Диспечерката ми каза да чакам на моето местоположение и да не ходя до колата без полиция.

В същия момент се обадих и на мой колега който пристигна след около 15 минути. От моето местоположение се чуваха виковете и обидите на агресивния господин. Колегата ми отиде до изоставения ми автомобил, след което ми се обади и ми каза, че полицията е тук и мога да дойда. Когато пристигнах жената плачеше и си търсеше банкнотата от 50 лева. Аз и казах, че я пуснах на земята и не е в мен.

Тогава един служител на реда светна с фенерчето и видя, че банкнотата е под автомобила. По всичко личеше, че и „клиентите“ са се обадили на тел. 112. Не знам каква е причината, но явно са помислили, че съм избягал с техните 50 лева. Няма логика да си оставя автомобила който е моя собственост и да избягам с 50 лева. В този момент господина беше с белезници буйстваше в патрулката и продължаваше да заплашва органите на реда с думите „Мишки, ще ви избия!“. След това ни поканиха в Четвърто РУ за показания.

Господинът в продължение на 2 часа в сградата на полицията буйстваше и крещеше. След известно време на неговото преместване излезе още с белезници и започна да крещи „Къде е господинът, който се опита да ме отвлече?!“ Обадете се на всички телевизии опитаха се да ме отвлекат!“. После оставих и моите показания и след 4 дълги часа ни освободиха около 8 ч. сутринта. Това беше моята коледна работна вечер.

За финал искам да кажа някоя дума за професията таксиметров шофьор. Ние сме тези, които ви караме до работа. Караме вашите деца и ги прибираме от училище и детска градина. Качваме ви пияни и ви търпим пиянското поведение, за да не шофирате ВИЕ в нетрезво състояние. Качваме вашите кучета, котки и съм виждал също така кокошка в такси.

Работим по празници за да виждате вашите баби, дядовци, братя и сестри. Често попадам на думите „тъп бакшиш“ при спречкване на пътя, защото чакам клиенти в еднопосочна улица или защото оставям клиенти, а зад мен има други автомобили. Смешно е да видиш човек да псува, да ръкомаха или да показва средни пръсти. На вас ви е приятно зимата да се качите на топло и лятото да имате климатик. Возим ви в студ и сняг. Заслужаваме голямо уважение за нашата работа“