Прокуратурата погна менте доктора, шеф на медицински център

Прокуратурата погна менте доктора, шеф на медицински център

Прокуратурата се захвана с мнимия лекар, който практикува необезпокоявано в Пловдивско години наред, пише „Марица“. Неофициално Георги Георгиев ръководи Медицински център за спешна помощ „Евромед”, а иначе под графата управител в Търговския регистър е изписано името на д-р Христо Христов.

Във връзка с публикации в медиите по случая, Районната прокуратура в Пловдив се самосезира. Възложена е проверка на отдел „Икономическа полиция“ по чл. 324 ал. 2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс – за упражняване на професия без съответната правоспособност , която е свързана със здравеопазването на населението. Срокът за приключването й е 30-дневен.

Проверката се извършва по Закона за съдебната власт, с оглед на събиране на достатъчно данни за образуване на досъдебно производство. Името на Георгиев често присъства в медийното пространство и то с титла. На 15 януари тази година бе запалена една от линейките на медицинския център, а през април 2018-а двама младежи пък задигнаха едно от возилата за болни като на филм. Тогава Георгиев подаде сигнал в полицията и разказа пред медии, че от камерите се вижда как двама младежи първо си правят селфи пред специализирания автомобил, а след това единият се връща и пали линейката, с която изчезват.

По-късно по GPS в автомобила бе засечено, че реанимобилът е изоставен пред входа на болница в София. В него е имало оборудване за 100 000 лева. През март 2017-а полицейски патрул преследва с километри линейка и се опита да я спре, докато тя бърза за спешен случай. Шофьорът тогава бил именно Георги Георгиев. Той отказа да се подчини на катаджиите и получи два акта.

Случката се разигра в центъра на Пловдив. Георгиев тръгнал с една от линейките към село Скутаре по сигнал за жена с кръвоизлив, която спешно трябва да бъде транспортирана до болница. „Аз включих светлинен и звуков сигнал и впоследствие някъде по булеварда забелязах, че ме гони полицейски автомобил, който няколко пъти се опитваше да ме спре. Аз с мимики им показах, че бързам на спешен случай.

loading...

Съответно минах на червен сигнал, като не възпрепятствах движението на участниците в движението и пешеходците“, разказа тогава Георгиев. През 2014 година, когато Георгиев е директор на Неотложната помощ в Медицински център „Евромед“ в Раковски, роми пребиха д-р Божидара Пеевска по време на нощно дежурство. Екшънът се случва късно в неделя на 14 декември. Малко преди 22 часа в почивния ден на спешния телефон 112 постъпва сигнал от медицински център „Евромед“, който е на територията на болница „Света Елисавета“, че дежурната в неотложната помощ лекарка е била жестоко бита от местен мъж от ромски произход.

Пристигналите на място полицаи намерили 65-годишната докторка с главоболие, световъртеж и шок от неприятния инцидент. От побойника обаче нямало и следа. Ден по-късно самата д-р Пеевска разказа какво се е случило по време на нощното й дежурство. По думите й, след като мъжът й нанася удара я нарекъл и „мръсна пияницо!“. Тогава всеки ден пътувала до Раковски да помага, защото в неотложната помощ не достигали лекари. За случая бе уведомено Министерството на здравеопазването.

loading...
loading...