Прокуратурата: 26-годишната жена от Бозвелийско е издъхнала от жесток побой

Прокуратурата: 26-годишната жена от Бозвелийско е издъхнала от жесток побой

Под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Варна се извършва разследване на убийството на 26-годишната жена в село Бозвелийско.

На 6 февруари, около 19:40 часа е получен сигнал на ЕЕН 112 за нанесен побой над 26-годишна жена. Незабавно на мястото са изпратени екипи на полицията и спешна помощ, които установяват смъртта на жената.

При огледа на мястото на престъплението по тялото на жертвата са открит множество травматични увреждания. Назначена е съдебно-медицинска експертиза за изясняване причините за смъртта на младата жена. Иззети са множество веществени доказателства, биологичен материал. Разпитват се свидетели.

Във връзка със случая, по ЗМВР е задържан 37-годишен мъж, с когото жертвата е съжителствала, като се събират доказателства за негова съпричастност към тежкото престъпление. Предстои наблюдаващият случая прокурор да извърши анализ на събраните доказателства и да прецени налице ли са достатъчно такива за привличане към наказателна отговорност.

Към момента работата по случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Варна, изясняват се фактите и обстоятелствата около случилото се.