Прочута астронавтка разкри шокираща тайна за извънземните

Извънземните съществуват и има шанс вече да са посетили и нашата планета. Това смята д-р Хелън Шърман – първата жена космонавт на Великобритания, 250-та в света и 15-та жена в Космоса. Тя взема участие в мисия към съветската модулна космическа станция „Мир“ през май 1991 г.

В интервю за списание Observer Шърман си спомня годините, посветени на науката, и сподели теорията си, че извънземният живот не е мит нито научно-фантастична приказка.

„Пришълците съществуват и този факт не може да бъде оспорван. Най-вероятно има всякакви различни форми на живот сред милиардите звезди в нашата галактика. Не е възможно да сме само ние“, категорична е Шарман, преповтаряйки онази известна и широко разпространена идея, заложена най-ярко в една от най-известните холивудски продукции на тази тема – филмът „Кантакт“.

„Вселената е доста голямо място. По-голям е от всичко, за което някой, някога е мечтал преди. Така че, ако сме само ние… би било ужасна загуба на пространство. Нали?“, са последните реплики на главната героиня, изиграна от Джоди Фостър.

В своето интервю Шърман разказва, че споделя и още една много разпространена теория относно извънземните форми на живот, а именно, че те не са съставени от въглерод и азот като хората, затова и е „възможно да са тук в момента и ние просто не можем да ги видим“.

Астронавтът си спомня с умиление за 8-дневната мисия, в която за първи път е гледала планетата ни отгоре.

Към момента тя продължава да се занимава с дейности, свързани с химията и Космоса.

„Никога няма да забравя невероятната гледка от совалката. След излитането напуснахме атмосферата и внезапно през прозореца проникна светлина. Бяхме над Тихия океан. Дълбоките сини морета спряха дъха ми“, разказва още Шърман.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share