Психично болен убиец избяга и щъка из София

Психично болен убиец избяга и щъка из София

Илиян Илиев бе намушкан с нож в столичния квартал „Люлин“ заради изстреляни фойерверки. Ударите бяха нанесени от съседа му Денис.

Познати на Денис са категорични, че той е психично болен, пише GlasNews.bg. Дигностицирали го преди 3 години. В злощастната нощ Илиян празнувал за раждането на детето на свой приятел. Тогава компанията изстреляла фойерверки, които се смята, че са в основата на скандала между двамата мъже.

Приятелката на Денис също има роля в разразилия се скандал. Тя пръскала хората със спрей по лицата, а Денис крещял, че ще ги изколи. Към момента полицията все още издирва убиеца, който се укрива. От полицията признават, че Денис най-вероятно е опасен.

„Това е някакъв пълен абсурд. Абсурд, абсурд, абсурд! Млад човек заклан, защото пуснал заря по случай раждането на син на негов приятел?! Къде отиваме и за какво? Не знам, приятели, главата ми е пълна каша и вероятно пиша някакви несвързани работи, но… този свят, изпълнен предимно с лъжи, подлост, низост и прочее подобни определения, не, че отива на зле – той безвъзвратно се е запътил към бездната на самоунищожението. Как е възможно това? Как? Лек полет, момче! Дано… Не, убеден съм, че си на по-добро място. Далеч по-добро!!!“, написа един от неговите познати във Фейсбук – Иван Иванов – председател на българския фенклуб на италианския Интер.

Иванов и Илиев вече няколко години бяха част от благотворителна кампания на българските фенклубове на чуждестранните отбори у нас и участваха и в мачлетата на малки вратички.

„В какъв свят живеем, мамка му?! Илианката го няма вече. Убит снощи. С множество прободни рани. От някакъв изрод. Намушкан зверски, защото с приятели пуснали заря в чест на друг техен приятел, станал баща. Чух зарята. Стана ми приятно, когато я чух. Не очаквах, че ще е с фатален край за мой приятел. Илианката. Винаги мъж на място, ГОЛЯМ мъж. Човек, който имаше ОГРОМНО сърце. Не мога и не искам да го повярвам. Дано онзи си получи заслуженото. Но момчето няма да се върне. Заря! За Илиан! Обичам те, братле. Вечна ти памет!“, изля мъката си в социалната мрежа и спортният журналист от „Топспорт“ Ангел Домусчиев.

Илиан Илиев – голям привърженик на италианския Ювентус, беше част и от кампанията „Татко и аз“, в която бяха включени няколко вида спорт за малките. А всеки малчуган можеше да научи безплатно нови знания и умения в познати и непознати спортни дисциплини.

Илиан Илиев обичаше много децата и винаги даваше мило и драго за тях, споделят пред Lupa.bg приятели на починалия 26-годишен мъж.