Психолог каза какво е отключило агресията на студента, убил родителите си в Благоевград

Психолог каза какво е отключило агресията на студента, убил родителите си в Благоевград

Доживотна присъда по две обвинения грози 23-годишния студент, убил майка си и баща си в Благоевград. Той е нанесъл смъртоносни удари с тесла и след това се е опитал да прикрие деянието с пожар. Откраднал е и бус и е самокатострофирал. Психологът Иво Ташев предположи какво може да е предизвикало гнева на младия мъж, по bTV.

Той допуска, че или има някакво отключено психологично състояние, или е употребявал забранени неща.

Ташев припомни, че момчето е спортувало и може агресията да е отключена от употребата на анаболни стероиди или други добавки. По думите му тези препарати не е изключено да отключат шизофрения и параноя.

Специалистът каза, че взимането на подобни добавки могат да изкривят представата за това, което ни заобикаля.

Ташев разказа, че в практиката си е имал случай на млад мъж, паднал от висок етаж от блок. Пострадалият е обяснил, че просто е искал да се разходи и балконът е бил най-бързият път за това.

Вчера при пожар в апартамент в Благоевград, пожарникари откриха обгорелите тела на двама души.

По-късно стана ясно, че пожарът е палеж и прикрива убийството на семейството. Апартаментът се намира на 5-ия етаж, късно през нощта, неясно в колко часа. В 2 часа съседи подават сигнала. Бистра и Васил са намерени обгорели, но постепенно се установява, че по телата има удари, нанесени от тесла, която е намерена до местопрестъплението.

Междувременно техният син бяга, краде бус и заминава за Кресна, където е неговата баба, но в кресненското дефиле катастрофира. Задържан е, не е признавал дълго време за деянието.