Психопатът, ранил деца в Германия, спял с нож и чук под възглавницата

21-годишният мъж с български произход намушка и рани сериозно двама ученици в германския град Дуисбург вчера и бе задържан светкавично от полицията. Ранените ученици успели да се върнат в училището и потърсили помощ, а учител се обадил на 112.

По информация на германското издание „Фокус“ нападателят излязъл от апартамента на баща си, „въоръжен“ с чук и нож. По пътя срещнал деветгодишното момиче и десетгодишният ѝ братовчед.

Младият мъж първо нападнал с ножа и чука си момичето. Нанесъл удар във врата му и го наранил тежко. След това той се обърнал и насочил ножа срещу момчето. То отчаяно се опитвало да защити главата си с ръце. Въпреки това получило порезни и прободни рани, коментира изданието, позовавайки се на информация от разследващите.

Случаен минувач се развикал на насилника да се махне от децата. Но нападателят не реагирал. След това свидетелят се върнал с фенерче в ръка и го хвърлил по агресивния мъж в опит да го възпре от по-нататъшни атаки.

21-годишният мъж обаче отново нападнал 10-годишното момче, като го намушкал с ножа. Той освободил жертвата си едва когато се намесил 69-годишният му баща. Възрастният мъж дръпнал сина си от детето и му взел чука и ножа. Бащата задържал сина си до пристигането на полицията.

“До преди месец той живееше с майка си, но създаваше само проблеми. Тогава полицията го доведе при мен“, разказва бащата на нападателя пред “Билд“. В рамките на този месец 21-годишният мъж не напускал нито веднъж апартамента, преди да извърши нападението.

„Беше постоянно на телефона си в интернет и не ядеше почти нищо”, разказва възрастния мъж за сина си.

По думите на бащата има лекарско заключение, според което синът му винаги е държал нож и чук под възглавницата си. Предполага се, че това са оръжията на нападението“, посочва германското издание „Фокус“.

„Вчера изведнъж излезе облечен от стаята си. Попитах го къде иска да отиде, но той просто замълча”, разказва 69-годишния мъж.

„Тъй като не бях сигурен какво възнамерява да направи, го наблюдавах през прозореца. Тогава внезапно видях, че той държи ножа и чука в ръката си и бързо го последвах”, обяснява още той.

По думите му синът му присъствал в странни чатове. Игрите в интернет били част от заболяването му. Чрез тях той развил „очарование“ към убийствата.

Малко след престъплението си 21-годишният мъж обяснил пред полицията, че нападението му било “залог“ дали ще се осмели да убие някого.