Пуснаха Маринела Арабаджиева под домашен арест

Спецсъдът пусна под домашен арест бизнесдамата Маринела Арабаджиева. Тя ще изтърпява мярката си в родния си град Пловдив. Арабаджиева излиза от ареста заради проблеми с кръвното налягане. От самия арест до момента, тя е прекарала почти 6 месеца в затоврническата болница.

При гледането на мярката беше изслушана съдебно-медицинска експертиза на трима лекари. В оопределението на съда е посочено, че имало дни, в които тя е била с кръвно 70 на 40, а в други дни, кръвното й стигало до 190 на 100. Самите лекари в затворническата болница са казали, че престоят й в ареста е опасен за живота й и тя не трябва да бъде в килията.

Съдът посочи в определението си, че обоснованото предположение, че тя е извършила престъплението, за което е обвинена, не е разколебано и може да повлияе на свидетели, излизайки от ареста. В същото време обаче проблемите й със здравето били изключително сериозни, поради което наложи домашен арест.

На делото, както обикновено, присъстваха децата на Маринела Арабаджиева и други нейни близки. Маринела Арабаджиева заедно със съпруга си Ветко и малкия си син Вълчо са обвинени за участие в престъпна група за данъчни измами и пране на пари.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share