Пуснаха милионерското синче Никола Михайлов, прегазил три жени в Стара Загора

Пуснаха милионерското синче Никола Михайлов, прегазил три жени в Стара Загора

Никола, синът на старозагорския милионер – Михаил Михайлов, който прегази с БМВ-то си след дрифт три млади жени, бе пуснат под домашен арест. Детето на Стюбела, както е известен строителният предприемач в Града на липитите, си нае солиден адвокат. Той изтъкна, че е отличен ученик, разбира вината си и нямало да се повтори.

Районният съд в Стара Загора обаче счете, че не може да му наложи най-леката мярка, но щяло да бъде и прекаленно крайно, според магистратите, да го тикнат зад решетките, пише Флагман. Заради това му наложиха домашен арест. На заседанието стана ясно, че са му наложените до момента две наказания по Закона за движение по пътищата на младия шофьор са за неправилно паркиране и за превишение на допустимата скорост.

18-годишният младеж, е привлечен като обвиняем за това, че на 1 октомври около 23.20 ч., е нарушил правилата за движение, като не е контролирал непрекъснато лекия си автомобил и по непредпазливост е причинил телесни повреди на повече от едно лице. Зад това сухо полицейско изречение се крият следните факти – милионерското синче, с шофьорска книжка от едва 3,5 месеца, в нощта на инцидента се изживява като състезател и дрифтира по кръговото кръстовище до „Кауфланд“ с мощното си БМВ. По това време три момичета, работещи в близкия МОЛ „Галерия“, се прибират вкъщи. Те си вървят чинно по тротоара на ул. „Христина Морфова“, когато дрифтърът губи контрол над БМВ-то си и буквално ги прегазва.

Най-тежко пострадала е 23-годишната Д.М. – с многостепенна тежка телесна повреда. Още същата вечер лекарите са принудени да ампутират единия й крак, тъй като е на пихтия, а вчера цял консилиум обсъждаше какво да се направи, за да се спаси поне другия крайник. Животът на едно младо и красиво същество се обръща на 180 градуса. Другата пострадала е 23-годишната П.П. Тя е със средна телесна повреда, изразяваща се във фрактура на левия крак, причинила трайно затруднение в движението. БМВ-то е блъснало и 27-годишна жена, която е с лека телесна повреда, установена от извършения медицински преглед.

За това престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 1 до 6 години и лишаване от право да управлява моторно превозно средство.

Още отсега мнозина са сигурни, че с такъв богат баща нарушителят ще отнесе възможно най-лекото наказание – условна присъда, а шофьорската му книжка няма да бъде отнета, защото в Стара Загора има още доста хора за прегазване.