Пуснаха от ареста Изет Петелов, прегазил пешеходец в Пловдив

Пуснаха от ареста Изет Петелов, прегазил пешеходец в Пловдив

Пловдивският апелативен съд пусна под гаранция от 3000 лв. 32-годишния Изет Петелов. Мъжът е обвинен, че е прегазил с буса си пешеходец в кв. „Столипиново“. Според магистрата Веселин Ганев не съществува никаква опасност мъжът да се укрие, тъй като има постоянен адрес, работи и се грижи за двете си деца.

Според прокуратурата Петелов и братовчед му Сергей Карагьозов доставяли картофи в Пловдив. Около буса им бил 59-годишният Киро Атанасов. Изет карал назад, за да излезе от малка уличка, не видял пешеходеца и го блъснал. Шофьорът слязъл и опитал да му помогне, но бил нападнат с камъни от други жители на „Столипиново“. Петелов и Карагьозов тръгнали да бягат, а разгневените свидетели се опитали да препречат пътя им с казани за боклук. Няколко часа по-късно Атанасов починал в болница, а Изет Петелов бил задържан в Гоце Делчев.

На 1 февруари Пловдивският окръжен съд постанови на 32-годишния най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, предаде TrafficNews.

„Той е сменил автомобила си със свой роднина. След това е видял как полицаи спират буса, но продължил по пътя си“, заяви прокурор Добринка Калчева. Според нея твърдението, че Петелов е искал сам да се предаде, се опровергава от действията му и той го е направил чак когато вече не е имал друг избор. Тя се усъмни и в нараняванията на обвинения. Прокурорката посочи, че не може да бъде доказано да са получени точно в „Столипиново“.

„Медицинските документи са издадени в присъствието на полицейски служители“, контрира Калчева адвокат Тодор Петрелийски. Той отново разказа как клиентът му е направил всичко възможно, за да помогне на пострадалия, преди да бъде нападнат, и изтъкна добрите му характеристични данни – че се грижи за две деца, изкарва честно хляба си и има постоянен адрес. Според адвоката Петелов никога не е напускал България и няма защо съдът да приема, че би се укрил. „Дори кметът на Огняново казва, че той е уважаван гражданин в селото и досега няма никакви такива прояви“, посочи Петрелийски.

„Съжалявам за случая. Моля ви се да ми дадете най-леката мярка“, каза в последните си думи Изет Петелов. Желанието му не беше изпълнено, но 32-годишният мъж все пак ще може да излезе от ареста, след като роднините му платят гаранцията.