Пуснаха предсрочно банковия обирджия, взел 6 заложнички в Сливен

Апелативният съд пусна на свобода Стефан Стефанов – банковия обирджия от Сливен, това съобщиха от затвора в София. Преди девет години той опита да обере банков клон в града, взе за заложнички шест служителки, а после простреля охранител.

Той е освободен от затворническото общежитие в „Кремиковци“, където излежаваше присъдата си. Това е станало, независимо от отрицателното становище на администрацията, както и на прокуратурата.

Стефан Стефанов бе осъден на 15 години затвор, от които е излежал повече от половината. Банковият обирджия е излязъл от затвора в петък и се е нанесъл в апартамента на приятелката си в столичния квартал „Люлин“. В същото затворническо общежитие в момента се намират други двама известни бандити, които настояват за предсрочно освобождаване. Единият от тях е Янко Попов – Туцо от „Килърите“.

В момента Туцо работи като лавкаджия в затворническото общежитие и така намаля от присъдата си. Вторият е смятаният за приближен до Земунския клан Благой Чакъров. Той се ползва и с най-големи привилегии.

Излежава присъдата си в общежитие от открит тип. Работи на служебния паркинг на администрацията, като отговаря за пропусквателния режим на паркинга и вдига бариерата на КПП-то на затворническото общежитие.

Многократно е награждаван за добро поведение и пускан в домашни отпуски и често е засичан със съпругата Катя в скъпи столични ресторанти.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share