Пуснаха Райфъла от ареста след разпити за порноснимки

Пуснаха Райфъла от ареста след разпити за порноснимки

Пловдивският бизнесмен Атанас Червенков – Райфъла, вече си е вкъщи, след като преспа в ареста на Шесто районно управление на МВР. Тази сутрин той е бил освободен, пише „Марица“.

Райфъла бил привикан на разпит в Четвърто районно след като се забъркал в нов скандал. Срещу него имало получена жалба, че е изпратил неприлични порноснимки на пловдивчанка. В участъка обаче на бизнесмена му прилошало и се наложило полицаите да звънят на тел. 112 залинейка. Под конвой той бил откаран в урологията на УМБАЛ „Св. Георги“ с оплакване, че не може да уринира.

След като му била оказана компетентна медицинска помощ, Червенков бил транспортиран да преспи в Шесто районно, което е определено за задържане на лица по криминална линия.

През декември 2019 г. той беше освободен под гаранция от 20 бона след близо 5-годишен престой зад решетките по дела за палежи и поръчка на убийство. Два месеца по-късно – през февруари т.г., Райфъла се сдоби и с ново обвинение – за укриване на данъци в особено големи размери.

Според прокуратурата между 2011 и 2016 г. Червенков е избегнал плащането на налози за 72 962 лв. лева, фалшифицирайки данъчните си декларации. Освен това, през януари 2012 г. е купил скъп мотоциклет „Харлей Дейвидсън“ за 12 000 лева от укритите данъци през годините.

Заедно с него за укриване на данъци бе обвинена и съпругата му Евелина, прикрила плащането на 37 360 лв., действайки по идентичен на съпруга си начин – фалшифициране на данъчна декларация.