Пуснаха срещу 1000 лв. подкупен горски инспектор

Горски инспектор от Габрово, арестуван за подкуп, беше пуснат на свобода срещу 1000 лв. парична гаранция от апелативния съд във Велико Търново.

С това всъщност беше напълно потвърдено веднъж постановеното решение на окръжния съд в Габрово. Делото в апелативната инстанция беше образувано след протест от прокуратурата, с който се искаше срещу обвиняемия да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” спрямо 43-годишния Ц.Н.

Съставът на Апелативен съд – Велико Търново намира протеста за неоснователен. Той отчита, че наистина има наличие на данни, от които може да се направи обосновано предположение, че мъжът е извършил престъплението, в което е обвинен.

Не са налице, обаче, доказателства за съществуването на реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление. Освен това лицето е неосъждано, а престъплението, в което е обвинен предвижда наказание до 6 години лишаване от свобода и до 5000 лева глоба.

С оглед на това, съставът намира, че определението на Окръжен съд – Габрово следва да бъде потвърдено изцяло. Определението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.