Пуснаха срещу 1000 лв. подкупен горски инспектор

Пуснаха срещу 1000 лв. подкупен горски инспектор

Горски инспектор от Габрово, арестуван за подкуп, беше пуснат на свобода срещу 1000 лв. парична гаранция от апелативния съд във Велико Търново.

С това всъщност беше напълно потвърдено веднъж постановеното решение на окръжния съд в Габрово. Делото в апелативната инстанция беше образувано след протест от прокуратурата, с който се искаше срещу обвиняемия да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” спрямо 43-годишния Ц.Н.

Съставът на Апелативен съд – Велико Търново намира протеста за неоснователен. Той отчита, че наистина има наличие на данни, от които може да се направи обосновано предположение, че мъжът е извършил престъплението, в което е обвинен.

Не са налице, обаче, доказателства за съществуването на реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление. Освен това лицето е неосъждано, а престъплението, в което е обвинен предвижда наказание до 6 години лишаване от свобода и до 5000 лева глоба.

С оглед на това, съставът намира, че определението на Окръжен съд – Габрово следва да бъде потвърдено изцяло. Определението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.