Първите бежанци вече са до Свиленград – пристигат с автобуси, микробуси и таксита

Мигранти към българската граница с Турция се забелязват на изхода на град Одрин, където пристигат с автобуси, микробуси и таксита. Към 15 часа днес там имаше около 100 души, които се бяха събрали на паркинг.

Двайсетина души имаше и на 5 километра от граничния пункт Капитан Андреево, предава БГНЕС .

На самата граница с Турция няма опити за преминаване нелегално, не се и забелязват никакви мигранти.

Голяма група – от няколкостотин души, се забелязва на 30 километра преди Одрин, пътувайки от Истанбул, в местността Хаскьой. В района има и жандармерия на турските сили на реда, които бяха въоръжени и с автомати.

На паркинга на изхода от Одрин мигрантите са докарвани с автобуси, микробуси или таксита. Повечето от тях са на видима възраст между 25–30 години, сред тях има жени и малки деца.

Турските медии масирано излъчват репортажи за „хиляди мигранти”, които искат да се доберат до Европа. Националните телевизии непрекъснато повтарят изказването на турския президент Ердоган, който каза, че ще отвори границата и ще позволи на мигрантите да влязат в Европа.

Днес сред водещите новини е и погребението на 33-мата убити войници преди няколко дни край Идлиб.

В новинарските емисии подробно се съобщава за разговора на Ердоган с американския президент Тръмп, с германския канцлер Меркел, както и с премиера Бойко Борисов.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share