Работодателят дава парите за прибиране на тялото на Криси от Германия

Фирма „Пътно строителство” в Кюстендил, в която работи бащата на загиналата в зверска катастрофа в Германия Кристиана Станчова, дава необходимите 7000 лева за транспортиране на тленните й останки до родното място. Това каза кметът на село Жабокрът Десислава Стоянова, където живее семейството.

Тя допълни, че по тази причина и заради факта, че община Кюстендил също ще съдейства с каквото е необходимо, обявената банкова сметка за подпомагане на семейството е закрита. Единствено, по искане на съученичките и приятелките на Криси, остават поставените кутии, уточнява viaranews.com.

Към момента тялото на Криси все още не е освободено. Когато това стане, към Германия ще потегли траурна кола от Кюстендил. Едва тогава оттам ще си тръгне и нейната майка Десислава, която беше заминала преди месец да работи с дъщеря си във фирма за пакетиране на месо. Тя ще бъде придружена от приятелка на Криси, която също работи там и ще пътуват със самолет до България.

Стана ясно и кое е загиналото момче в катастрофата, заедно с кюстендилското момиче, край Неерстед (област Олденбург) в неделя вечерта. Това е най-добрият футболист на футболен клуб „Бойчиновци“, 20-годишният Денис Деков. Той заминал за Германия, за да се види с родителите си.

На 1 септември малко преди полунощ кола с четирима души, сред тях и Кристиана Станчова, се забива в две дървета, след като излязла от пътя. Хора извадили пътниците, преди тя да се запали и изгори, но за съжаление Криси и Денис не оцелели. Другите двама са настанени в местната болница.