Разбиха най-голямата нарколаборатория при спецакция в Ямбол

Разбиха най-голямата нарколаборатория при спецакция в Ямбол

Голяма нарколаборатория в Ямбол е разбита при операция на Прокуратурата и МВР. На три етажа в бившата сграда на „Топлофикация“ – Ямбол е бил изграден пълен цикъл от отглеждане, обработка и пакетиране на марихуана. Открити са над 2000 конопени растения, над 1000 литра препарати, използвани за обработка им, както и над 20 кг. готова за пласиране изсушена тревна маса – марихуана.

Помещенията са оборудвани със системи за овлажняване, влагоизсушаване, капково напояване, специална осветителна и отоплителна инфраструктура.

В помещенията е извършвана цялостна дейност по разсад, засаждане, отглеждане, бране, издушаване, пакетиране и изнасяне на готовата продукция от конопени растения. В сградата са установени и обособени жилищни помещения за общо 20 души, които са имали възможност да се грижат за растенията.

По случая има задържано едно лице, спрямо което е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ от Окръжен съд – Ямбол. Досъдебното производство е взето на специален надзор от Апелативна прокуратура – Бургас и ВКП.

По-рано през деня в три области – Бургас, Сливен и Ямбол стартираха и операции срещу битовата престъпност. Около 15 души са били арестувани при спецакцията в ромския квартал „Комлука“ в Бургас.