Разкрития от престъпното минало на полицейския шеф, свил печеливш фиш

Заместник-директорът на столичното Трето РПУ Красимир Любомиров, който бе зрелищно арестуван от отдел „Вътрешна сигурност“ към МВР заради кражба на печеливш тото фиш на стойност 12 000 лева от възрастна жена, е бил залавян още преди 10 години да присвоява пари в качеството си на полицай. Вместо да бъде уволнен и изгонен завинаги от системата на МВР, той се е издигнал до началнически пост.

През 2009 г., като редови служител в Трето РПУ, Красимир Любомиров е задържан от колегите си от „Вътрешна сигурност“ заради кражба на 60 лева от портфейл. Парите, заедно с документи, били предадени на полицай Любомиров от подставено лице на „Вътрешна сигурност“. Агентът влязъл в Трето РПУ като съвестен гражданин и съобщил, че е намерил портфейл с 60 лева и лични документи.

След като полицай Любомиров приел сигнала и портмонето с парите, взел 60-те лева. С парите ченгето купило храна от намиращ се наблизо китайски ресторант и почерпил колегите. Няколко часа по-късно от отдел „Вътрешна сигурност“ го прибрали заради кражбата на парите. След този случай Красимир Любомиров е наказан дисциплинарно.

Остава загадка защо заловен в кражба полицай не само не е уволнен, а даже расте в йерархията на МВР. Не е известно и още колко подобни случаи има в кариерата си заместник-директорът Красимир Любомиров.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share