Разкриха как е починало момчето, пометено от лавина в Бъндеришките улеи

Разкриха как е починало момчето, пометено от лавина в Бъндеришките улеи

Борислав Гарибов e младият скиор, който загина днес над Банско, след като беше пометен от лавина.

Още от съвсем малък Борислав Гарибов, наричан Бобо от съотборниците си, трупа участия и подиуми във всички фрийрайд състезания и събития на българската сцена. Печелил е много стартове.

Последните три зими записва и първите си международни изяви на най-високия ранг състезания за младежи „Feeride Junior Tour 3 Stars***“ в Австрия. Още за успехите му в страницата на националния ни отбор по фрийрайд

Гарибов буквално е израснал по склоновете на Пирин, където тренира по цяла зима. Мистерията около смъртоносната лавина, паднала в Пирин, се задълбочава. Първоначално бе съобщено, че около 35-годишен сноубордист е загинал в Бъндеришкия улей. Малко по-късно стана се появи информация, че жертвата е 15-годишно момче. Сигналът за падналата лавина по Бъндеришките улеи е подаден към 11.30 часа. В обсега на лавината имало група, всички са екипирани с еърбеци и ПИП-сове.

Според последните данни загиналият е около 18-19 годишен скиор. Той е попаднал и понесен от лавината, при падането тя го е ударила в дърво. Еърбегът на раницата му се е откъснал, открит е по сигнала на ПИП-са, уточнява БГНЕС. Спасителите са пристигнали за 15 минути на местопроизшествието срещу хижа „Бъндерица“. Затрупаният е изровен, но за съжаление бил вече мъртъв.