Разкриха подробности за убийството след скандал за силна музика

В сутрешния блок на Нова телевизия кметът на ловешкото село Лисец Пламен Върбановски разказа за инцидента от 18 октомври вечерта, когато при скандал след забележка за силна музика председателят на ловната дружинка в селото Валентин Василев простреля мъж, който по-късно почина в ловешката болница.

Повикаха ме от полицията като поемно лице на разследващия полицай. От него научих някои данни във връзка с инцидента. Валентин отишъл да им прави забележка, но Борис е тръгнал с нож да го коли. Валентин е избягал, Борис го е гонил, Валентин стрелял предупредително във въздуха, след това го е застрелял, заяви Върбановски.

Тази ромска фамилия отскоро е в Лисец. В съседното село Баховица, откъдето са, ги имат за бунтари. Убитият е лежал много пъти в затвора, братята му също. В къщата, в която са се нанесли, са 17 души. Нямат адресна регистрация, разказа кметът на Лисец.

Когато отидох, бащата беше толкова пиян, че не можаха да го събудят, добави той.

В селото се събира подписка в подкрепа на Валентин, която ще бъде внесена в съда. Хората от Лисец искат тази ромска фамилия да бъде изселена, каза още Пламен Върбановски.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share