Разпитват агенти от ДАНС по делото “Суджукгейт”

Специализираният наказателен съд ще търси кои агенти на ДАНС са разпитвали основния свидетел срещу Живко Мартинов по делото “Суджукгейт”. Това става ясно на поредното заседание. Те трябва да дойдат в съда, за да дадат показания как са разпитвали Антон Проданов и дали са го заплашвали да даде показания, от които той после се отрече.

Антон Проданов се отметна от показанията си, които дава от 2017 г. насам, пише „24 часа“. Досега пред ДАНС, прокуратурата и съда той и трима негови близки твърдяха, че е изнудван да произвежда суджуци за Мартинов през 2012 и 2013 г.

Справки от няколко институции обаче сочат, че тогава той не е имал цех за месо и машини. Твърденията му се опровергават и от свидетели по делото, които са работили за него. Затова Антон Проданов заявява на заседание през февруари, че суджуците са произвеждани под натиск през 2010 и 2011 г. Освен това агенти на ДАНС, които са работили по преписката, са го заплашили, че ще го вкарат в една група с Мартинов, ако не разкаже за суджуците.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share