Разпродават имоти на закъсали фирми

Частен съдебен изпълнител продава имоти на „Адлер – МК“ ООД, а синдик е обявил на търг производствения цех на „Мария – ММ“ АД. Крайната мярка към двете фирми се прилага заради задължения към банки и данъчни. Производствените мощности на „Адлер – МК“ и административната им сграда са разположени в район „Северен“, местността Инджирлийка, на открита площ от 21 дка и 5600 кв. м закрита площ. Цената, от която ще започне наддаването за двата имота, е 2 135 520 лв. Ако се яви купувач на търга, новият собственик ще бъде обявен на 11 октомври.

„Адлер – МК“ ООД е собственост на Светлана Томбакова и синовете <210> Николай и Росен. По данни на НАП фирмата им има задължения в размер на 1 254 060 лв. Заради неизплатен кредит отделно са запорирани дяловете им в ПроКредит Банк. Компанията е основана през 1995 г. Специализирана е в проектиране, изграждане и строителство на многофункционални промишлени сгради от метални и стоманобетонови конструкции. Произвежда също фургони с топлоизолационни панели за офис и битови цели. В силните години на дружеството клиенти са му били Международен панаир Пловдив, новотел „Пловдив“, КЦМ и редица други фирми.

Два имота на „Мария – ММ“ АД ще се разиграват на таен търг на 25 септември с начална цена от 3 055 618.00 лв. Те са на площ от близо 15 дка в Северната индустриална част на Пловдив. „Мария – ММ“ АД е една от първите частни фирми в България, профилирана в производство на мебели за детски градини, както и на корпусна мебел. Основана е също през 1995 г. със съдружници Росен Чаталбашев – днес основен акционер във винзавода в Асеновград, Рафаил Иванов – бивш директор на цигарената фабрика в Пловдив преди приватизацията, и Валерий Мирчев.

В първите години фирмата развиваше мащабна дейност, включително и експорт на мебели. Постепенно дейността затихва, респ. приходите, вследствие на което тя не може да обслужва кредити и други задължения за над 3,5 млн. лв. Има борч и към данъчните в размер на 2 460 993 лв. През 2010 г. обявява банкрут и неплатежоспособност. Три години по-късно е постановена обща възбрана и запор върху имуществото. Следващата година по процедура са прекратени търговската дейност и е назначен синдик. През 2014 г., на една и съща дата – 5 август, фирмата е обявена в несъстоятелност и започва осребряване и разпределение на активите.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share