Разследват полицай за наръгания фен на Локо (Пд)

До два месеца трябва да станат ясни всички обстоятелства във връзка с наръгания 17-годишен фен на Локо, който пострада при меле между футболни фенове пред заведение на бул. „Шести септември“ в Пловдив.

Към момента Районна прокуратура – Пловдив извършва разследване по досъдебно производство за нанасяне на телесна повреда на футболния привърженик. Разследването е възложено на следовател от Окръжен следствен отдел към Окръжната прокуратура.

Предстои извършване на други действия по изясняване на случая, а именно – разпознаване на лица, разпити на свидетели, приобщаване на писмени доказателства и други.

Скандалът и последващото меле се разразиха на 25 май пред заведението на бул. „Шести септември“. В едната компания били десетина привърженици на футболен отбор в града, а в другата граждани, сред които имало и двама полицейски служители. Те не били на работа и не изпълнявали служебните си задължения.

Първоначално между двете групи били разменени словесни реплики, които прераснали във физическа разправа. При скандала е пострадал 17-годишния привърженик на Локо, който е бил в компанията на футболните привърженици. Установено е, че му е причинена телесна повреда, изразяваща се в порезна рана в областта на лицето. На местопроизшествието е бил намерен и иззет сгъваем нож, чиято принадлежност все още се установява.

След сблъсъка бяха задържани общо 11 души, двама за 72 часа. Най-тежко пострадали бяха двама участници в побоя – футболният фен и служител на полицията в Стамболийски. Във връзка с участието на полицай в сбиването, директорът на пловдивската полиция старши комисар Йордан Рогачев каза, че няма да има компромис както за него, така и за пострадалия фен на Локото. Впоследствие полицаят от Стамболийски бе отстранен от длъжност.

Районната прокуратура в Пловдив назначи и проверка във връзка с появило се в интернет пространството видео на уговорен бой между футболни фенове на Локомотив и Ботев. Мелето се е състояло близо до Асеновградско шосе на 24 май, часове преди следващия сблъсък пред заведение.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share