Разследват смъртта на жена от дом за хора с деменция, тялото й било с огромни рани

Разследват смъртта на жена от дом за хора с деменция, тялото й било с огромни рани

94-годишна жена почина в частен дом за хора с деменция в плевенското село Изгрев. Тялото й било покрито с големи рани, твърди синът й. Случаят се разследва от Окръжната прокуратура в Плевен.

Случаят е от средата на април. Няколко дни след смъртта на жената синът ѝ подава сигнал в полицията, а след това входира жалба и в прокуратурата. Проверка на Агенцията за качество на социалните услуги установява, че дружеството работи без лиценз за социална дейност от 2020 година.

Страдащата от деменция жена е настанена в центъра през ноември миналата година. Пет месеца по-късно синът взема тялото на майка си, покрито с рани с диаметър 20-30 сантиметра, видимо от снимките, които ѝ е направил.

„Това, което видях не става за седмица, не става за две. И оттам разбрах, че са ме лъгали през цялото време как са я гледали“, казва синът на покойната пред bTV.

В село Изгрев указателни табели към дома няма. Открива се с питане. Той представлява частен имот, който по нищо не подсказва, че в него се извършват социални и здравни услуги.