Разследват „чадър“ над Миндуто, купил 100 апартамента и с цял автопарк

Разследват „чадър“ над Миндуто, купил 100 апартамента и с цял автопарк

Обществена тайна сред ъндърграунда в Пловдив е, че Стефан Асенов с прякор Миндуто е имал чадър дълги години от различни служби, за да развива престъпния си бизнес необезпокоявано.

Той не е имал абсолютно никакви легални доходи, но от 2008г. до момента е придобил над 100 апартамента и недвижими имоти, както и над 50 луксозни коли. Въпреки че не е имал нито ден трудов стаж, е закупувал имот след имот, както и поредица от скъпарски возила. Това не е правило никакво впечатление на никой и Миндуто не бил разследван какъв е произходът на парите му.

Според източници на „Монитор“, когато сутринта във вторник спецполицаите влезли в една от къщите му в Аджисан махалата, Миндуто останал силно изненадан как смеят да го безпокоят. Хората, оказвали дълги години чадър над дейността на Миндуто, ще бъдат на свой ред разследвани и изправени пред съда.

Над 100 униформени от Специалните полицейски сили в Пловдив са участвали в акцията срещу бароните, проведена във вторник. Били претърсени много адреси в центъра на града, някои от които в Аджисан махалата. Към 14 часа на 19 май арестуваните за 24 часа с полицейско разпореждане били шестима мъже, тартор на които бил небезизвестният Стефан Асенов с прякор Миндуто.

Обиските и арестите започнали от къщата на Миндуто в Аджисан махалата. След това се прехвърлили в „Столипиново“, където той също развивал бизнес с брат си и баща си. „Много адреси в целия град, а и не само в града, а и в региона, се претърсват. Извършват се изземания. Действително в къщите в Пловдив са намерени количества злато и пари, като точните им количества ще станат ясни, след като приключат претърсванията. Някои от банкнотите са в български лева, други са евро. Част от тях се брои на място“, обясниха източници от разследването.

Общо пет адреса са претърсени до обяд във вторник, а с отведените в полицейските управления хора от бандата на Миндуто се водят беседи. „Арестуван е само той, като най-вероятно ще има още петима задържани“, обясниха разследващите.